Jimmy Durmaz i Stoppa Skitsnacket
Film. Koncept. Pressmeddelande. Print.

Stoppa skitsnacket

Hård kampanj mot destruktiv machokultur

För att ta ställning mot ojämställdhet valde Nõberu of Sweden att låta sin egen kampanj handla om Locker Room Talk. Med hård yta, fula ord och en landslagsspelare kunde vi ta dem hela vägen till Sveriges största medier, Fotbollsgalan och Zlatans nya pris.

Groomingmärket Nõberu of Sweden kom till Beyond med ett annorlunda önskemål: gör vår höstkampanj, men låt den nystartade organisationen Locker Room Talk stå i centrum. Locker Room Talk startades 2016 som ett UF-företag och vann priser för sitt jämställdhetsarbete. Under 2017 omvandlades de till en ideell organisation och behövde nu pengar för att kunna bedriva sin verksamhet. Det Nõberu of Sweden ville bidra med var uppmärksamhet. Mycket uppmärksamhet.

För att förmedla Locker Room Talks mjuka metoder behövde vi ett slagkraftigt yttre, och så föddes konceptet Stoppa skitsnacket, en hård yta med mjukt innehåll. Utifrån konceptet gjorde vi annonser och en film med landslagsspelaren Jimmy Durmaz, och tillhörande pressreleaser. Efter en vecka hade filmen setts av över en halv miljon människor i olika sociala medier, samtidigt som Locker Room Talk syntes i allt från DN och Aftonbladet till SVT och TV4. På Fotbollsgalan den 19 november valde Zlatan Ibrahimovic Locker Room Talk som första mottagare av det nya priset Number 10, med en prissumma på en miljon kronor.

Locker Room Talk bedriver långsiktigt jämställdhetsarbete genom att prata mänskliga värderingar med unga killar. Nõberu of Sweden gör skönhetsprodukter för män och har sedan dag ett tagit avstånd från den machokultur som ofta förknippas med deras bransch.

www.stoppaskitsnacket.se
www.lockerroomtalk.se
www.noberuofsweden.se

Guld Årets non-profit Spinn 2018

Kampanjen har belönats Guld i kategorin ”Årets non-profitkampanj” i Spinn – Sveriges största PR-tävling. Juryns motivering ”Om man ska vinna årets non-profit- ska man inte snacka skit.”