Horredsmattan
Foto. Print.

Jubileumskatalog

HRD Carpets

Jubileumskatalog med magasinkänsla

Horredsmattan är en klassiker i många svenska hem. Sedan 1956 har man tillverkat denna plastmatta där hantverkstradition möter design, och varje år ger företaget ut en katalog.

2016 firar Horredsmattan 60 år i branschen och när vi fick uppdraget att göra årets katalog valde vi att behandla den mer som ett magasin. Beyond har tagit hand om hela produktionen av magasinet, från design och fotning till intervju och copy.

Mellan sidor med produktbilder på årets nyheter och övrigt sortiment möts vi av artiklar, bildreportage och intervjuer. I katalogen kan man läsa om bland annat Horredsmattans historia och plastdesign från 1950-talet fram till idag. Läsaren bjuds in till en titt bakom kulisserna och visar upp människorna som i 60 år arbetat med att göra Horredsmattan till den svenska designklassikern den är idag.

Den svensktillverkade Horredsmattan kom till 1956 och görs fortfarande under samma tak. 2015 bytte företaget namn till HRD Carpets för att låta namnet Horredsmattan vara ett eget varumärke. Utöver sina egna mattor väver HRD Carpets också plastmattor på beställning åt till exempel Brita Sweden och Regnbågsmattan.

www.hrdcarpets.se

Horredsmattan - Uppslag
Horredsmattan - Inlaga
Horredsmattan - Inlaga
Horredsmattan - Uppslag close up